МЕНТОРИ

Петя Лалеян

МЕНТОР: Петя Лалеян

КУРС: Страстно преследване: да опознаем Бог и Неговото слово, Д-р Джеймс Гол

ЗАНИМАНИЕ: Основател на Международна академия по приложно християнство „По-високо измерение“, изпълнителен директор на фондацията Bridge of Intersection, основател на Gate to Freedom

КРАТКА БИОГРАФИЯ: от двадесет години живее в Щатите заедно със съпруга си и трите им деца, които вече са самостоятелни млади хора. Най-голямата им радост е, че и тримата обичат Бог. Щастливо омъжена 27 години за най-търпеливия, посветения и любящ съпруг, с когото заедно са служили в църква и служения през целия им семеен живот.

Петя е ръкоположен служител, говорител и християнки клиничен терапевт. Завършила е Магистратура по Християнска клинична психология и Магистратура и Докторат в Апостолско лидерство и Приложна теология.

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: “Академията е изключително важен инструмент за изграждане на вярващи в тяхната идентичност, екипиране в техния призив, и освобождаване в тяхната съдба, за да изпълнят Божието намерение за възстановяване на запустелите места и разширяване на Царството тук на земята.”

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА: Захария 4:6

“Не чрез сила, нито чрез мощ, Но чрез Духа Ми, казва Господ на Силите” 

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: възстановяването на личността според Божия оригинален план чрез завършеното дело на Кръста.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича да чете, да прекарва време със съпруга си и техните деца, да пътува, да се среща с нови хора и да изгражда взаимоотношения. Обича да изкачва в  планината и  да съзерцава великолепните залезите над Тихия океан.

Арман Лалеян

МЕНТОР: Арман Лалеян

КУРС: Петте пръста на Бог, Марк Тъбс

ЗАНИМАНИЕ: Основател на Международна академия по приложно християнство „По-високо измерение“

КРАТКА БИОГРАФИЯ: семеен, баща на три деца. От двадесет години живее в САЩ със семейството си. Председател на Борда на директорите на служението Bridge Of Intersection, бизнесмен и инженер. Той притежава магистърска степен по електроинженерство и магистърска и докторска степен по Практическо Служение от Wagner University.

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: Основният мотиватор в живота му са Божията любов и благодат. Копнежът му е да види преобразени и трансформирани цели нации под влиянието на Божието присъствие, посредством екипиране на местните лидери, които да носят промяна в сферите на влияние в обществото.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича да се занимава с електроники и да се разхожда из природата.

Пламен Борисов

МЕНТОР: Пламен Борисов

КУРС: Среща със своята идентичност, Стив Чуа

ЗАНИМАНИЕ: Пастор

КРАТКА БИОГРАФИЯ: семеен, има две деца. Участвал в основаване на църкви от 1991. Десет години е бил е помощник-пастор в църква Ветил-Добрич

Завърших Библейско у-ще „Слово на живот“ в Чехия през 1996 г. Пътува в страната за семинари и служения от 1997 г

Учител в Библейска лига от 2000 г. по програмата за основаване на нови църкви.

През 2005 г. основава църква Шалом  в Севлиево.

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: „Харесва ми, че Академията изгражда, предизвиква...помага за това човек да познава по-добре Бог и да открие призива си, за да участва в делото на Бог на земята, независимо от това в коя сфера работи, учи или служи. Много добро място за пастори и водачи, които копнеят да развият уменията и да освободят потенциала си.“

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА: Матей 5:14

„Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие“

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: обича да открива тайните на Царството и да ги споделям с другите.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ:  обича да чете книги, да се разхожда в планините и други места

Николай Марков

МЕНТОР: Николай Марков

КУРС: Да носим Божието присъствие, Бил Джонсън

ЗАНИМАНИЕ: пастор на ХЦ „Отворено Небе“, гр.Добрич,

КРАТКА БИОГРАФИЯ: женен, с де деца. Завършил богословие в САЩ. През 2001 г. основава Християнско издателство „Игъл” в гр. Силистра.

Има бакалавърска степен по педагогика и магистратура по психология.

Бил помощник-пастор в град Силистра

От септември 2014 г. заедно със съпругата си Роси, пастируват Християнска църква „Отворено Небе”, гр. Добрич.

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: „Вярвам, че Международна Академия по Приложно Християнство "По-Високо Измерение", е Божии инструмент за екипиране на светиите за делото на служението, преподавателите са хора от петкратния дар с богат духовен опит и познаване на Божиите пътища и принципи.

Курсовете са пропити с Божието помазание, те са животопроменящи за онези, които са гладни за Истината.“

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА: Ефесяни 3:20,21:

„А на Този, Който, според действащата в нас сила, може да направи несравнено повече, отколкото искаме или мислим, на Него да бъде слава в църквата и в Христа Исуса във всичките родове от века до века. Амин.“

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: да види Божиите хора, екипирани и ходещи в призива за живота си.

Христовата Църква - упражняваща властта и силата на Царството, а света - достигнат чрез Благовестието и Христовата любов на дело!

Копнее Небето да превземе земята и вярва, че Академията е прекрасно място за подготовка за радикално съживление с нечувани размери, в което хиляди по хиляди души ще се спасят и помирят с Бога!

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обичам да чете книги, да спортува и да пътува със семейството си в България и по света.

Желяна Христова

МЕНТОР: Желяна Христова

КУРС: Училище на Славата, Патриша Кинг

ЗАНИМАНИЕ: юрист

КРАТКА БИОГРАФИЯ: Завършила е  „Право“ и има втора магистратура „Международни отношения, право на Европейския съюз“ в Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Повече от 18 години работи предимно в областта на търговското право, транспортното право (железопътен транспорт) и обществени поръчки

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: „В Академията най-много ми харесва дълбочината на откровение и преживяване на Бог, което виждам във всеки преподавател, и което се предава и на студентите. Така всеки студент не просто научава неща за Бог, а е доведен до лично преживяване с Бог в контекста на съответния курс. Следствието е дълбока личностна трансформация и промяна на живота! Така студентите се превръщат в променени хора, които са способни  да променят други, защото имат лично свидетелство!“

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА: Посланието на Йоан 15:4-8

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: любовта си към Бог Отец, Исус Христос и Святия Дух.  Да обича това, което Бог обича – хората и да виждам всеки един човек, като сътворен от Господа на славата, с респект и през Неговите очи.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича да пътува, да посещава нови места, разходки сред природата, да танцува  и да плува.

Мануела Манолова

МЕНТОР: Мануела Манолова

КУРС: Силата на трансформирания ум, Бил Джонсън

ЗАНИМАНИЕ: работи във финансовата област

КРАТКА БИОГРАФИЯ: до скоро се е занимавала с деца, но в момента работи във финансовата сфера.

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: „Това, което ми харесва в Международна Академия по Приложно Християнство "По-Високо Измерение", е дълбочината и разнообразието на курсовете. Невероятна платформа на обучение и духовно израстване. Нямам любим курс, защото всичките са ми любими и важни. Това е като една писта за излитане, неусетно минаваш на по-високо и ново място в Духа. Преподавателите са на високо ниво в сферата си на влияние и добре познати в световен мащаб. Но преди всичко това, всеки един от тях обича Исус. Фокусът е Исус.“

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА:  Исая 40:31

„но онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

Тук ясно се говори, че докато чакаме Господа, а не нещо друго, ще бъдем подновени. Думата „чакат“ – „qavah“ от иврит означа да чакаш, да търсиш, да се надяваш, да очакваш, да бъдеш вплетен

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: да вижда все повече освободени, изцелени и възстановени хора, които да бъдат освободени в техния призив и съдба. Да познават своята истинска идентичност в Христос.  За нея е несравнимо  преживяването, когато види как само за един миг Святия Дух променя живота на някого. Всеки живот е от значение, колко повече за Исус.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича да чета, да спортува и да прекарвам време с любими хора. Понякога експериментира  с екстремни преживявания.

Марин Котовски

МЕНТОР: Марин Котовски

КУРС: Духовните дарби днес, Д-р Джеймс Гол

ЗАНИМАНИЕ: бизнесмен

КРАТКА БИОГРАФИЯ: семеен с две деца, машинен инженер по образование. Работил около три години  системата на транспорта. Понастоящем работи в частният сектор, като основния му бизнес е пряко свързан с производство и търговия.

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: „Самото ми записване, навлизане и осъзнато разбиране за материята и промяната, която ще настъпи в живота ми, бе точката на пресичане на моя оскъден религиозен живот, който живеех и изобилния живот на Слава, който ми предстои. Присъствието и помазанието, което носи в духа ми тази Академия, няма аналог и сравнение с всичко това, което имах като знание и разбиране за духовност. Изключително съм благословен с невероятни преподаватели от световна класа и служения, които ни служат с изпитани в Духа поучения, откровения и лични опитности от служенията си! Невероятно благословение за мен е да познавам, общувам и служа заедно с моите състуденти от Академията! И накрая, но не на последно място, е да познавам и да имам за мои близки приятели, основателите на Академията - Арман и Петя Лалеян. Вие сте нашият скъпоценен дар , за който непрестанно ще благодарим в молитвите си! „

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА: 3Царе18:37,38 и Яков 5:17

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: своя копнеж и огнена страст за Божия глас и изявеното Му присъствие.  Вярва за чудеса, свръхестествено и мощно манифестиране на силата  на Святия Дух.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича пълноценното време със семейството си, разходки сред природата. Молитвата е негов духовен копнеж, живот и призвание.

Стефка Гигова

МЕНТОР: Стефка Гигова

КУРС: Свръхестествените пътища на Царските особи, Крис Валътън

ЗАНИМАНИЕ: психолог

КРАТКА БИОГРАФИЯ: съпруга и майка на три деца. Има дългогодишна професионална  практика като специалист в областта на логопедията и клиничната психология. Работи с деца и родители.

КАКВО НАЙ-МНОГО ХАРЕСВА В АКАДЕМИЯТА: „Обучението в Академията е изградено на принципа от практика, основана на Библията като основен източник на мъдрост, към  теологията. Преподавателите показват с начина си на живот и духовен опит библейските принципи, които преподават. Те са лидери на международно ниво. Обучението в Академията ме изгражда на личностно ниво и ми дава необходимата практическа и теологична  подготовка за християнски  съветник.“

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА: 1 Коринтяни 13:8

„Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати.“

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: желанието ѝ да бъда полезна и да бъде в помощ на хората около нея – близките ѝ и обкръжението ѝ.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича да се разхождам, да пътува, да чете и да се грижи за  градината си.

Нели Карталова

МЕНТОР: Нели Карталова

КУРС: Чуването на Божия глас, Джони и Елизабет Инлоу

ЗАНИМАНИЕ: Административен директор в Академията

КРАТКА БИОГРАФИЯ: семейна с две деца, магистър по индустриален мениджмънт, дълги години е работила в неправителствения сектор

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: „Може и да звучи прекалено, но е самата истина, че на това място започнах да откривам себе си. Мога ясно да разгранича и да твърдя, че животът ми се дели на два етапа: ПРЕДИ Академията и СЕГА.  Онова, което най-много ми харесва и считам за най-ценно е освобождаването и постановяването на Културата на Царството чрез Петя и Арман Лалеян, които са истински лидери. Апостолското помазание, което носят и освобождават, ражда и произрастява други лидери.  За мен е огромна чест да бъда под техния  авторитет.“

ЛЮБИМ СТИХ ОТ БИБЛИЯТА: Ps.139:5, TPT

"You’ve gone into my future to prepare the way,

and in kindness you follow behind me

to spare me from the harm of my past.[a]

With your hand of love upon my life,

you impart a blessing to me"

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: страстта на Бог, Който е Удивителен в любовта Си и начините, по които ни я демонстрира.  Копнее всеки да Го познава точно такъв какъвто реално е Той!

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича да чете и да се учи от големите в Бога. Използва всеки удобен момент, за да бъде близо до морето, защото я зарежда

Валерий Ждраков

МЕНТОР: Валерий Ждраков

КУРС: Вечните награди, Майк Бикъл

Занимание: Адвокат от повече от 20 години

КРАТКА БИОГРАФИЯ: Семеен с три деца, магистър по право. Презвитер в Християнка  Църква Ново поколение, София.

КАКВО КАЗВА ЗА АКАДЕМИЯТА: “АКАДЕМИЯТА Е ЕДНО ВЕЛИКО ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА ВЯРАТА И ДУХОВНИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ЗА ДОСТИГАНЕ НА ГОЛЯМАТА ЦЕЛ ОТ МАТЕЙ 25:21.”

ЛЮБИМИ СТИХОВЕ ОТ БИБЛИЯТА:

Исус Навин 1:9

“Ето, заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ твоят Бог е с тебе гдето и да идеш.”

Филипяни 4:13

“За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепява.”

В ЖИВОТА СЕ ЗАДВИЖВА НАЙ-СИЛНО ОТ: перспективата за вечността и стремежа към Небесните награди, защото счита, че това е най-мощния двигател за земния ни живот. Всички човек се ражда с мисия на тази земя и задачата му е да я открие и изпълни. В зависимост от живота тук се определя къде и как ще бъде във вечността.

ЛЮБИМИ ЗАНИМАНИЯ ПРЕЗ СВОБОДНОТО ВРЕМЕ: обича да прекарва със семейството и приятелите си. Стреми се да помага на другите да достигнат максимума от своя потенциал.